"AENEAS YOLU PROJESİ" HAZIRLIK TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Kaymakamımız Alper TAŞ’ ın katılımları ile Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, Troya Müzesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Aeneas Yolu Projesi' hazırlık toplantısı düzenlendi.

582

"AENEAS YOLU PROJESİ" HAZIRLIK TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Kaymakamımız Alper TAŞ’ ın katılımları ile Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, Troya Müzesi ev sahipliğinde düzenlenen "Aeneas Yolu Projesi" hazırlık toplantısı düzenlendi.
Proje kapsamında, antik dönemde gerçekleşen Troya Savaşı'ndan kaçarak Kazdağları üzerinden Roma'ya giden Truvalı Prens Aeneas'ın Roma İmparatorluğunun kurulmasına vesile olan efsanevi yürüyüşü takip edilerek; Truva Ören Yerinden başlayarak, Kazdağları üstünden Romaya uzanan uluslararası yürüyüş rotası oluşturulması hedefleniyor.
Gerçekleşen toplantıya, projeye katkı sağlaması planlanan çok sayıda kamu kuruluşu ve sivil toplum kuruluşları katılım sağladı. Ayrıca, proje kapsamında Aeneas Yolu'nun Kazdağlarından geçmesiyle ilçemizin ve köylerimizi turizm açısından gelişerek bölgeye olan ilgiyi arttırma hedefinin önemine vurgu yapıldı. Projeye ilişkin ilerleyişi, rotanın etkili bir şekilde tanıtılması, turizm potansiyeli, çevresel etkileri ve yerel ekonomiye olan katkıları gibi konular ele alındı. Katılımcılar, rotanın turistler için en cazip noktaları kapsaması ve doğal yaşamı olumsuz etkilememesi için titizlikle hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.
"Aeneas Yolu Projesi" ile İlçemizin ve köylerimizin turizm potansiyelini artırması ve bölgedeki ekonomik kalkınmaya katkı sağlaması amaçlanıyor.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.